• Duizenden tevreden klanten
  • Vergelijk gecontroleerde specialisten
  • Onafhankelijke informatie
Deel deze pagina
Bespaar45%
1. Vraag offertes aan
2. Vergelijk specialisten
3. Kies de beste deal
Je postcode

Beste kozijnen kiezen: 5 tips

Ga je de kozijnen vervangen? Kies dan de beste kozijnen voor jouw woning. Maar hoe kies je nu kozijnen? Bepaal voor jezelf waar jouw buitenkozijnen aan moeten voldoen. Wil je een goede isolatiewaarde? Of kozijnen die ruim 40 jaar meegaan? En denk ook goed na wat voor kozijnen het best bij het huis passen. Kies je bijvoorbeeld voor dezelfde kozijnen of wil je totaal iets anders? Hieronder 5 tips voor het vinden van het beste kozijn.

1. Kies kozijnen die passen bij de woning

Kozijnen zijn verkrijgbaar in verschillende materialen. Sommige materialen hebben een strakke uitstraling en andere een authentieke look. Voor nieuwbouwwoningen zijn moderne kozijnen de beste optie. Zoals kunststof of aluminium. Bij woningen gebouwd voor de jaren 60, zijn hout en staal geschikte materialen. Natuurlijk is jouw persoonlijke smaak leidend hierin. Kozijnen karakteriseren jouw woning. Kies dus deur- en raamkozijnen die de oorspronkelijke look van jouw huis naar voren laten komen. En in de juiste kleur.

2. Materiaalkeuze nieuw kozijn

Kozijnen zijn te maken met diverse materialen. Misschien heb je met enkele materialen al goede of minder goede ervaringen. Dat maakt de keuze al wat makkelijker. Bedenk welk materiaal bij jouw woning past en leg de voor- en nadelen naast elkaar. Natuurlijk speelt de prijs ook mee voor de materiaalkeuze. Staal is bijvoorbeeld duurder dan aluminium en kunststof. Check de prijslijst van kozijnen voor indicatieve kostprijzen. Lees via onderstaande links meer over de beschikbare materialen en alle voordelen en nadelen.

Tip: voor kunststof kozijnen zijn er verschillende merken. Lees meer over hoe je het beste merk voor kozijnen kan kiezen.

3. Bepaal jouw wensen voor de woning

Voor de kozijnen heb je ook de keuze uit soorten ramen en type deuren. Bijvoorbeeld een draaikiepraam of een vast raam. Of voor deuren een schuifpui of openslaande deuren. Wat zijn jouw wensen voor de woning? Wil je een raam dat op meerdere manieren open kan? Of een deur die de woonkamer verbindt met de tuin? Je hebt hiervoor ook de keuze uit kozijn-opties als roeden en type glas. Voor het kiezen van nieuwe kozijnen, bepaal je dus ook gelijk wat voor raam of deur erin komt.

4. Isolerende en inbraakpreventieve kozijnen?

Kozijn-materialen als kunststof en aluminium isoleren jouw huis uitstekend. Helemaal in combinatie met HR-glas. En deze materialen met een strakke look zijn inbraakwerend. Houten kozijnen zijn iets minder isolerend en inbraakpreventief, maar hebben wel die natuurlijke uitstraling. Met het juiste sluitwerk is een kozijn van hout ook inbraakproof te maken. Goede isolatie bespaart je energiekosten en houdt jouw huis lekker warm tijdens koude dagen.

5. Kies het beste kozijnen-bedrijf

Nieuwe kozijnen laten plaatsen is vakwerk. Daarom is het verstandig om een vakman in te schakelen. De beste kozijn-specialist zoeken is een tijdrovende klus. Kijk eens in de regio welke kozijn-bedrijven er zijn. En vraag brochures aan. Tijd besparen om de beste bedrijven te vinden, doe je via Kozijnenramen.nl. Met één aanvraag ontvang je maximaal vijf offertes. Van betrouwbare specialisten die Kozijnenramen.nl voor je selecteert. Hiermee bespaar je veel zoekwerk. En door te vergelijken vind je gelijk de geschikte vakman in de buurt. Deze service is ook nog eens vrijblijvend en gratis.

Wist je dat: de vakmannen komen vrijblijvend bij je langs.Voor een advies gesprek en om de huidige situatie te bekijken. Zij geven jou dan gericht advies. En je weet gelijk wat de mogelijkheden zijn. Je krijgt ook gelijk een beeld van het bedrijf.

Extra tip: vind laagste prijs door te vergelijken

Bedrijven met de beste prijs-kwaliteitverhouding vind je door het aanvragen van kozijn-offertes. Omdat je meerdere prijsopgaven krijgt, vind je ook de beste deal voor de nieuwe kozijnen. Heel voordelig dus! Jij vergelijkt namelijk niet alleen de specialisten, maar ook de prijzen voor het vervangen van de kozijnen. Dat is de prijs voor de materialen inclusief montage. Bij Kozijnenramen.nl zijn vakmannen aangesloten die van elkaar weten dat er meerdere bedrijven reageren op jouw aanvraag. Om jou als nieuwe klant te verwelkomen, bieden ze jou daarom de scherpste prijs voor de beste kozijnen.

De beste kozijnen voor de laagste prijs?