• Duizenden tevreden klanten
  • Vergelijk gecontroleerde specialisten
  • Onafhankelijke informatie
Deel deze pagina

Nieuws, tips en informatie

5 jan. 2017 Door Marvin Grouw
Kozijnen krijgen aan de buitenkant van de woning veel te verduren. Ze worden veelvuldig blootgesteld aan neerslag, zonlicht, vuil, zand en insecten. Je kozijnen kunnen hierdoor hun glans verliezen, verminderen in kleur en zelfs eerder beschadigd raken. Door jouw kozijnen regelmatig schoon te maken, verleng je dus ook hun levensduur.
12 sep. 2016 Door Marvin Grouw
Om het klassieke effect van jouw woning te versterken, kies je voor raamroeden. Roeden zijn latjes die het raamoppervlak verdelen in kleine ramen. Dit is ook prachtig bij openslaande deuren. Om je te helpen bij het kiezen van de ramen met roeden, vertel ik je meer over de soorten glasroeden met de voor- en nadelen. Hoe zijn roeden ontstaan? Vroeger was het bijna niet mogelijk om grote glazen ramen in kozijnen te plaatsen. Daarom werd het raam in kleinere ramen verdeeld. Daarom zie je ramen met roeden vaak bij oudere huizen in bijvoorbeeld de binnenstad van grote steden. Tip: bekijk meer prachtige voorbeelden van openslaande deuren.
8 sep. 2016 Door Marvin Grouw
Heb je ’s ochtends ook last van condens op de ramen of water onderin de kozijnen? Dit probleem komt voor bij veel huishoudens, maar is te voorkomen.
6 apr. 2016 Door Marvin Grouw
Hoe zit het met de levensduur van jouw kozijnen? Zijn jouw kozijnen goed onderhouden, of is hun levensduur verkort door achterstallig onderhoud? Als je houten kozijnen houtrot of zwarte schimmel bevatten, is het hoog tijd om daar wat aan te doen. Ook het afbladderen van de verflaag is een teken dat er wat moet gebeuren. Anders gaat het ten koste van de isolatie en inbraakwerendheid van je woning.
15 mrt. 2015 Door Marvin Grouw
Ben je op zoek naar het geschikte materiaal voor nieuwe kozijnen? Kunststof is het meest populaire materiaal voor kozijnen, maar wat zijn precies de voordelen van dit materiaal? En heeft dit materiaal ook nadelen?
15 mrt. 2015 Door Marvin Grouw
Kozijnen hebben onderhoud nodig, al is de mate van onderhoud sterk afhankelijk van het materiaal. Houten kozijnen hebben bijvoorbeeld veel meer onderhoud nodig dan kozijnen van kunststof. Lees snel verder voor meer informatie over het onderhouden en schoonmaken van kozijnen.
15 mrt. 2015 Door Marvin Grouw
Velen hebben er last van: tocht in huis. Vaak ontstaat dit probleem in de kozijnen, maar merk je het in de gehele woning. De verwarming hoger zetten, helpt niet. Daarnaast voelt het koud en vochtig aan in huis. Toch zijn er enkele manieren om tocht in huis te voorkomen.
15 mrt. 2015 Door Marvin Grouw
Het inmeten van kozijnen is een belangrijke stap voordat je kan overgaan tot plaatsing. Het opnemen van de maten is precisiewerk. Zit je er een paar millimeter naast? Dan passen de kozijnen hoogstwaarschijnlijk al niet meer. De bedrijven in ons netwerk kunnen dat de correcte maten voor je opnemen. Zij weten namelijk precies hoe ze eenvoudig de juiste afmetingen noteren. Zo weet je zeker dat de kozijnen passen.
15 mrt. 2015 Door Marvin Grouw
Wil je jouw woning beter isoleren? Dubbel glas is een goede manier om energie te besparen. Het zetten van dubbel glas kan je uitbesteden of zelf doen. Dit is afhankelijk van je eigen kluskwaliteiten. We leggen hieronder aan je uit hoe je zelfstandig dubbele beglazing plaatst, maar ook hoe je de hulp van een specialist inschakelt.
15 mrt. 2015 Door Marvin Grouw
Houten kozijnen zijn iedere paar jaar toe aan een nieuwe schilderbeurt. Door ze goed te onderhouden, hoef je ze minder vaak te vervangen en dat merk je in je portemonnee. Daarnaast zien kozijnen er mooier uit als je ze af en toe schildert. In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten om goed en eenvoudig jouw kozijnen te schilderen.