• Duizenden tevreden klanten
  • Vergelijk gecontroleerde specialisten
  • Onafhankelijke informatie

Voorkom tocht in je kozijnen

15 mrt. 2015 12:51 Door Marvin Grouw

Velen hebben er last van: tocht in huis. Vaak ontstaat dit probleem in de kozijnen, maar merk je het in de gehele woning. De verwarming hoger zetten, helpt niet. Daarnaast voelt het koud en vochtig aan in huis. Toch zijn er enkele manieren om tocht in huis te voorkomen.

Tocht voorkomen

Dubbele beglazing

Dubbel glas zorgt al direct voor een betere isolatie van de woning. HR++ of HR+++ glas is op dit moment het isolatieglas bij uitstek. Het plaatsen van nieuwe ramen is niet goedkoop, maar kan je op den duur wel degelijk wat opleveren.

Voorzetramen

Een voordelige oplossing is het plaatsen van voorzetramen. Hierbij bouw je als het ware een extra laag voor het enkele glas. Dit isoleert op een soortgelijke manier als dubbel glas, maar is voordeliger in aanschaf.

Tocht bestrijden

Isolatiefolie

Heb je al last van tocht in je woning? Isolatiefolie kan ervoor zorgen dat er minder warmte verloren gaat. Je hebt isolatiefolie voor verschillende plekken in huis, waaronder de ramen. Kies bijvoorbeeld voor glasfolie met warmte isolatie. Isolatiefolie isoleert lang niet zo goed als dubbel glas, maar is een voordelige oplossing.

Tochtstrips

Een simpele methode om tocht te bestrijden, is het plaatsen van tochtstrips. Deze strips plaats je bijvoorbeeld onder deuren of bij je kozijnen. Hierdoor houd je toch tegen en ontsnapt er minder warmte uit je huis.

Nog een aantal tips

Ben je van plan om de tocht in huis op te lossen of voorkomen, houd dan rekening met de volgende drie punten:

  • Moet je klussen in huis? Zorg er dan voor dat dit nauwkeurig gebeurt. Zo voorkom je naden en kieren in huis.
  • Zorg ervoor dat je het goede isolatiemateriaal gebruikt.
  • Iedere woning moet ventileren. Houd er rekening mee dat hoe meer je isoleert, hoe meer je zelf moet ventileren.