• Duizenden tevreden klanten
  • Vergelijk gecontroleerde specialisten
  • Onafhankelijke informatie
Bespaar45%
1. Vraag offertes aan
2. Vergelijk specialisten
3. Kies de beste deal
Je postcode

Kozijnen vervangen

Zijn jouw oude kozijnen aan vervanging toe? Er zijn veel mogelijkheden voor het vernieuwen van kozijnen. Zo zijn er diverse materialen en verschillende soorten ramen en deuren. Benieuwd naar alle mogelijkheden voor het vervangen van kozijnen? Lees dan gauw verder en ontdek hoe je goedkoop kozijnen laat vervangen.

3 redenen om kozijnen te vernieuwen

  • Kozijnen zijn verouderd of beschadigd (bv. door houtrot)
  • Isolatie van de woning verbeteren
  • Meer veiligheid door nieuwe, sterke kozijnen
Oude kozijnen vervangen + montage

Wat kost kozijnen vervangen?

De kosten om kozijnen te vervangen worden bepaald door meerdere factoren, zoals de afmetingen en het materiaal van het kozijn. Ontdek de prijzen van diverse soorten kozijnen door gratis offertes aan te vragen. Zo vind je eenvoudig de beste deal en laat je goedkoop kozijnen vervangen. Toch vooral benieuwd naar een schatting van de kosten? Hieronder vind je een prijsindicatie van verschillende materialen kozijnen.

Kosten kozijn vervangen

Kozijn 100 x 100 cm Prijs*
Kunststof kozijn € 650,-
Houten kozijn € 700,-
Aluminium kozijn € 750,-
Stalen kozijn € 950,-

* Vanaf-prijs inclusief montage, HR++ glas en btw.

Kozijnen vervangen: nieuwe uitstraling

Het vervangen van kozijnen kan gewenst zijn, omdat je de woning een ander uiterlijk wilt geven. Door kozijnen te vervangen kan je de woning een geheel andere uitstraling geven. Wil je een authentieke en klassieke uitstraling? Kies dan houten kozijnen. Liever een moderne woning? Dan zijn kunststof, aluminium en staal goede materialen voor de nieuwe kozijnen.

Kozijnen vernieuwen

Het vervangen van de kozijnen is nodig wanneer de bestaande kozijnen beschadigd of verouderd zijn. Wees er op tijd bij, want oude kozijnen zijn minder sterk en zijn makkelijker te kraken. Hieronder vind je enkele mogelijkheden om jouw bestaande kozijnen te vervangen.

Soorten ramen en deuren

Je kan natuurlijk alleen de kozijnen vervangen en het raam of de deur laten zitten. Maar, je kan ook de ramen én kozijnen vervangen of de deuren én kozijnen vernieuwen. Denk bijvoorbeeld aan een schuifraam, vast raam of draaikiepraam. Er zijn ook diverse deuren mogelijk, zoals openslaande tuindeuren of schuifpuien. Door de ramen en deuren te vervangen met het kozijn zorg je ervoor dat alles goed op elkaar aan blijft sluiten.

Oude kozijnen laten vervangen?

Vind de laagste prijs

  • Bespaar tot wel 45%
  • Vergelijk gratis offertes
  • Kom in contact met maximaal 5 regionale specialisten
  • Beslis zelf met welk bedrijf je in zee gaat