• Duizenden tevreden klanten
  • Vergelijk gecontroleerde specialisten
  • Onafhankelijke informatie
Bespaar45%
1. Vraag offertes aan
2. Vergelijk specialisten
3. Kies de beste deal
Je postcode

Subsidie voor vervangen kozijnen?

Het vervangen van kozijnen kan een flinke investering zijn. Gelukkig zijn er enkele mogelijkheden om (een deel van) deze investering terug te verdienen. Het is bijvoorbeeld mogelijk om energie te besparen met uitstekend isolerende kozijnen en beglazing. In sommige gevallen maak je ook aanspraak op een subsidieregeling.

Energiebesparende maatregelen

De overheid stimuleert mensen steeds meer om energiebesparend te leven. Al enkele jaren wordt het isoleren en energiebesparend maken van bestaande woningen aantrekkelijk gemaakt met subsidies.

Voordelig kozijnen vervangen

Landelijke en lokale subsidies

De landelijke subsidies voor kozijnen zijn in 2016 afgeschaft. Dit betekent niet dat je jouw investering niet meer kan terugverdienen. Niet alle premies zijn namelijk afgeschaft. Voor het plaatsen van isolatieglas heb je namelijk nog wel recht op een subsidie. Daarnaast hanteren gemeentes hun eigen regelgeving wat betreft subsidies. Vraag dus altijd bij je gemeente na of er een subsidieregeling gelt voor energiebesparende maatregelen.

Nieuwe subsidieregeling: dubbelop besparen!

Sinds 15 september 2016 is er een nieuwe subsidieregeling actief: de Subsidieregeling Energiebesparing Eigen Huis. Deze regeling geldt tot en met 31 december 2018. Jouw besparing kan fors oplopen met behulp van deze regeling. Voorwaarde is wel dat je ten minste twee nieuwe isolatiemaatregelen laat uitvoeren.

Voorbeelden isolatiemaatregelen

Het plaatsen van isolatieglas (HR-glas) is één van de isolatiemaatregelen, maar ook de plaatsing van een isolerende geveldeur of vloerisolatie vallen hieronder. De nieuwe subsidieregeling is interessant voor woningbezitters met een oudere woning. Maar ook mensen die hun nieuwere woning nóg energiezuiniger willen maken, hebben baat bij deze regeling.

Bespaar op isolerende kozijnen

Slim besparen met isolerende kozijnen

Je ontvangt dan geen subsidie meer voor isolerende kozijnen, maar voordelig is deze keuze wel degelijk. De investering in isolerende kozijnen verdien je namelijk terug, aangezien jouw energierekening naar beneden zal gaan. Door een betere isolatie hoef je namelijk minder te stoken en dat merk je in je portemonnee. Combineer deze kozijnen met HR++ glas of HR+++ glas en bespaar nog meer op de energiekosten.