• Duizenden tevreden klanten
  • Vergelijk gecontroleerde specialisten
  • Onafhankelijke informatie
Bespaar45%
1. Vraag offertes aan
2. Vergelijk specialisten
3. Kies de beste deal
Je postcode

Garagedeur plaatsen

Ben je op zoek naar een mooie en vooral handige garagedeur? Je hebt de keuze uit verschillende soorten deuren en diverse materialen. Lees snel verder en ontdek de beste mogelijkheid voor jou.

Soorten deuren

Kanteldeur

Een kanteldeur is stevig en wordt eenvoudig geplaatst. Nadeel is dat de deur geopend veel ruimte inneemt. Zo zwenkt de deur uit naar buiten wanneer hij opengaat, waardoor je ook ruimte op je oprit kwijt bent.

  • Goedkoop: een stalen kanteldeur

Sectionaaldeur

Een sectionale garagedeur opent verticaal naar boven en schuift vervolgens naar achteren. De deur is stevig, maar neemt minder ruimte in dan de kanteldeur. De sectionaaldeur is handmatig te openen of automatisch.

  • Meest voorkomend: kunststof sectionaaldeur

Roldeur

De roldeur is een goede optie wanneer horizontale looprails niet mogelijk zijn. Bij het openen van de deur rolt hij zichzelf op, waardoor je ruimte bespaart.

Openslaande deuren

Een luxe garagedeur bestaat uit twee openslaande deuren. Deze deuren kan je in het midden openen, of aan beide zijkanten.

Snel en eenvoudig een nieuwe garagedeur

Loopdeur in garagedeur

Gebruik je de garage als ingang naar de woning of als fietsenstalling? Dan kan je ook een loopdeur in de garagedeur plaatsen. Zo heb je eenvoudig toegang tot de garage. Een loopdeur kan in alle soorten deuren geplaatst worden.

Aandrijving: elektrisch of handmatig?

Er zijn verschillende manieren om garagedeuren te openen. Je kan de deur handmatig openen, met een hendel of een trekkoord. Het is ook een optie om de deur elektrisch te openen. Dit kan met behulp van een afstandsbediening of sensoren.

Materiaal voor garagedeur

Vroeger werden de meeste garagedeuren gemaakt van metaal, maar tegenwoordig zijn hout en kunststof populair. Aluminium en stalen deuren zijn daarentegen ook mogelijk. Kunststof heeft een voordeel op het gebied van isolatie en duurzaamheid, terwijl hout juist weer een authentieke uitstraling heeft.

Nieuwe garagedeur laten plaatsen