• Duizenden tevreden klanten
  • Vergelijk gecontroleerde specialisten
  • Onafhankelijke informatie
Bespaar45%
1. Vraag offertes aan
2. Vergelijk specialisten
3. Kies de beste deal
Je postcode

Voor- en nadelen van stalen kozijnen

Bij het plaatsen van kozijnen denken mensen vaak aan kunststof, hout of aluminium. Maar ook stalen kozijnen zijn een goede mogelijkheid rondom de ramen van jouw woning. Hoewel staal vele voordelen met zich meebrengt, hebben stalen kozijnen ook nadelen. We zetten de voor- en nadelen hieronder voor je op een rij.

Uitstraling van staal

  • Voordeel: uniek en stijlvol
  • Nadeel: kan kil ogen

Stalen kozijnen zorgen voor een unieke uitstraling van je woning. Dit kan tot een strakke en stijlvolle woning leiden, maar pas op: staal past niet in iedere woning.

Tip: Voor de uitstraling van staal, maar voordelen van aluminium ga je voor steellook kozijnen.

Bespaar tijd en geld met stalen kozijnen

Kosten van stalen kozijnen

  • Voordeel: je verdient de investering terug
  • Nadeel: hoge aanschafprijs

Stalen kozijnen zijn duur en vragen om een flinke investering. Je krijgt echter zeker de kans om de kosten terug te verdienen. Staal vergt namelijk weinig onderhoud en isoleert uitstekend. Hierdoor bespaar je op de energie- én onderhoudskosten. Omdat stalen kozijnen minimaal 50 jaar meegaan, heb je voor langere tijd weinig omkijken naar jouw kozijnen.

Tip: goedkopere kozijnen met dezelfde voordelen? Bekijk dan kunststof kozijnen of kozijnen met een steellook.

Isolatie van staal

  • Voordeel: uitstekende isolatie

Voorheen waren stalen kozijnen niet goed geïsoleerd, maar de isolatie is vandaag de dag geen probleem meer. Stalen kozijnen worden goed geïsoleerd geleverd en op de buitenkozijnen wordt een beschermende zinklaag aangebracht.

Tip: andere kozijnen met een uitstekende isolatie zijn kunststof kozijnen of aluminium kozijnen.

Veiligheid met stalen kozijnen

  • Voordeel: lastig te forceren en erg brandwerend

Staal is een sterk materiaal, dat lastig te forceren is. Kozijnen van staal zijn zeer inbraakwerend, helemaal in combinatie met het juiste hang- en sluitwerk. Daarnaast zijn deze kozijnen zeer brandwerend: ze werken vertragend wanneer er brand uitbreekt.

Tip: ook kunststof kozijnen of aluminium kozijnen zijn lastig te kraken voor inbrekers.

Geniet van de voordelen van staal

Vind jouw geschikte kozijnen

Het prijskaartje van stalen kozijnen is hoog, maar je kan je investering terugverdienen. Als je een hoge prijs over hebt voor deze statige en unieke kozijnen, dan raden we je dat zeker aan. Maar er zijn ook genoeg andere, goedkopere, mogelijkheden. Kom je er zelf echt niet uit, maar wil je wel graag kozijnen plaatsen? Vraag dan gratis offertes aan en kom in contact met de beste regionale specialisten. Zij voorzien je van advies en helpen je bij jouw keuze.