• Duizenden tevreden klanten
  • Vergelijk gecontroleerde specialisten
  • Onafhankelijke informatie
Deel deze pagina

Vensterbank

Nieuwe kozijnen zijn pas helemaal af als u de afwerking ook klaar heeft. Een belangrijk onderdeel van de afwerking van uw kozijnen is de vensterbank. Onze specialisten kunnen u niet alleen adviseren over welke kozijnen en type glas u het beste kunt laten plaatsen, maar hebben ook een groot assortiment vensterbanken en radiatorbekleding tot hun beschikking. U kunt er dus voor kiezen om dit onderdeel te maken van het totaalpakket en door de kozijnenspecialist te laten plaatsen. U kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de vensterbank zelf te plaatsen.

Welke vensterbank is geschikt voor uw woning? Welke soorten zijn er zoal? En waar moet u op letten bij de aanschaf en plaatsing van een nieuwe vensterbank? Wij leggen het u graag uit.

Waarom is een vensterbank belangrijk?

Natuurlijk wordt de vensterbank vaak gebruikt om plantenbakken op te plaatsen en uw huis te decoreren, maar naast het uiterlijk in uw woonkamer heeft het ook een belangrijk en vooral energiebesparend doel. Het zorgt er namelijk voor dat de warmte in huis van bijvoorbeeld uw verwarming niet direct verloren gaat tegen het koude raam. Meestal zit een vensterbank ook boven de verwarming.

Aan de buitenkant van uw woning zitten ook vensterbanken en hebben ze weer een ander doel. De vensterbank buiten loopt altijd schuin af. De reden hiervan is dat het water bij regenval goed weg kan en in de grond verdwijnt.

Kozijnen offertes vergelijken?

Welke soorten vensterbanken zijn er?

Eigenlijk is er van ieder materiaal wel een vensterbank te maken. De drie meest voorkomende materiaalsoorten zijn:

  • Hout
  • Steen (natuursteen)
  • Kunststof

Houten vensterbank
Een houten vensterbank is duurzaam, eenvoudig aan te passen naar uw eigen smaak en geeft een warm en natuurlijke uitstraling. Bent u de kleur zat of wilt u juist een leuk passend kleurtje in de woonkamer? Dan kunt u een houten vensterbalk altijd opnieuw schilderen. Een ander voordeel van een houten vensterbank is dat deze eenvoudig op maat te maken is. U bepaalt zelf de breedte en hoe diep de vensterbank moet zijn.

Stenen vensterbank
Een stenen – of natuurstenen – vensterbank is niet de goedkoopste oplossing. In het geval van steen kiezen de meeste mensen voor natuursteen en dat is een relatief dure oplossing. De kwaliteit van natuursteen is ontzettend goed waardoor je verzekerd bent van een duurzaam product wat een leven lang mee kan gaan. Het materiaal is extreem duurzaam en zowel hitte als vocht bestendig. Het kan dus zowel buiten als binnen worden gebruikt.

Kunststof vensterbank
Een kunststof vensterbank heeft het voordeel dat deze krasbestendig is en waterafstotend. Daarnaast zijn ze eenvoudig te onderhouden en verkleuren ze niet als ze een lange tijd de zon erop hebben schijnen. Kunststof vensterbanken zijn erg populair, niet al te prijzig en in verschillende strakke en moderne uitvoeringen leverbaar.