• Duizenden tevreden klanten
  • Vergelijk gecontroleerde specialisten
  • Onafhankelijke informatie

Wat is het beste materiaal voor nieuwe kozijnen?

Ben je op zoek naar nieuwe kozijnen? Dan heb je de keuze uit verschillende materiaalsoorten, zoals hout, kunststof, aluminium en staal. Welk materiaal is het meest geschikt voor jouw huis?

Hout: voor een sfeervolle woning

Voorheen waren kozijnen altijd van hout. Houten kozijnen geven een woning een authentieke, sfeervolle uitstraling. De kozijnen hebben echter wel onderhoud nodig; ze moeten om de paar jaar opnieuw geschuurd en geschilderd worden.

Kunststof: geen omkijken naar

Kunststof kozijnen vergen vrijwel geen onderhoud en genieten hierdoor vaak de voorkeur. Tegenwoordig zijn deze kozijnen in allerlei kleuren en stijlen te krijgen, waardoor ze iedere gewenste uitstraling kunnen creëren.

Aluminium: modern en onderhoudsvrij

Aluminium kozijnen zijn, net als kunststof kozijnen, onderhoudsvrij. De kozijnen zijn over het algemeen wel iets duurder, maar je krijgt er wel een moderne en strakke uitstraling voor terug.

Staal: anders dan anders

Staal wordt steeds vaker gebruikt voor deur- en raamkozijnen. Het is een prijzig product, maar zorgt voor een unieke en chique uitstraling in jouw woning.

Welk materiaal kies jij?

Het maakt niet uit of je jouw keuze voor het beste materiaal al hebt gemaakt: vraag gratis offertes aan! De specialisten in ons netwerk kunnen je adviseren over de materialen die aansluiten bij jouw wensen en een prijsofferte geven.

Vind de kozijnen van je dromen

Klantenbeoordelingen